المكونات
***
حوالى كيلو جمبرى مقشر ومنزوع خيط الرمل فى الظهر
بصلة متوسطة
معلقتين صلصة
كيس ملوخية مجمدة او فريش مخروطة
انا طبعا معنديش هنا فريش وبجيب فروزن , بفضل ماركة مونتانا احسن نوع فيهم
حوالى 7 فصوص توم
.. كسبرة ناشفة .. كمون .. جوزة الطيب .. شطة .. حبهان .. مستكة .. ورق لورى
***
حوالى كيلو جمبرى مقشر ومنزوع خيط الرمل فى الظهر
بصلة متوسطة
معلقتين صلصة
كيس ملوخية مجمدة او فريش مخروطة
انا طبعا معنديش هنا فريش وبجيب فروزن , بفضل ماركة مونتانا احسن نوع فيهم
حوالى 7 فصوص توم
.. كسبرة ناشفة .. كمون .. جوزة الطيب .. شطة .. حبهان .. مستكة .. ورق لورى
ملح وفلفل اسود طبعا
الطريقة
***
انا بحب انى اقطع البصل مكعبات او افرمه فى الكبة واضيف عليه ملح وفلفل اسود واعصره بايدى لحد ما ينزل ميته
بعدين انزله فى حلة مية بتغلى
واضيفلها حبهان وورق لورى
***
انا بحب انى اقطع البصل مكعبات او افرمه فى الكبة واضيف عليه ملح وفلفل اسود واعصره بايدى لحد ما ينزل ميته
بعدين انزله فى حلة مية بتغلى
واضيفلها حبهان وورق لورى
بس لو حابة البصلة تكون بحالها وتشقيها اربع تربع .. ودى طريقة حماتى وترشها بالملح والفلفل واسيبها تغلى على نار متوسطة لحد ما تستوى وتطرى ودى صورة للطريقة التانية
سواء كانت البصلة مفرومة او بحالها لازم تستنوا عليها لحد ما تستوى وتطرى خالص
ساعتها بضيف علبة صغيرة صلصة سايلة او معلقتين طعام معجون صلصة
وطبعا ممكن تستغنى عنها لو مش بتحبيها بالصلصة
وطبعا ممكن تستغنى عنها لو مش بتحبيها بالصلصة
الجمبرى يكون متقشر ومنزوع خيط الرمل فى الظهر عن طريق شق الظهر بالسكين ونزعه
وتغسليه بسرعة فى المية وتغيريها عليه مرتين او تلاتة لحد ما تروق
واوعى تنقعى الجمبرى فيها عشان يفضل طري ومايشدش
وتغسليه بسرعة فى المية وتغيريها عليه مرتين او تلاتة لحد ما تروق
واوعى تنقعى الجمبرى فيها عشان يفضل طري ومايشدش
تسقطيه في الشوربة وتسيبيه بس عشر دقايق لانه مش بياخد وقت كبير
نسيت اقول ان الافضل اننا نخرج كيس الملوخية من بدرى عشان يسيح براحته
لانه لو اتحط فى الشوربة مفرز ممكن الملوخية تسقط فى القاع وكمان مش هتعمل العرق المشهور بيه قوام الملوخية
لانه لو اتحط فى الشوربة مفرز ممكن الملوخية تسقط فى القاع وكمان مش هتعمل العرق المشهور بيه قوام الملوخية
بلاش تخللى الجمبرى يستوى زيادة عشان يفضل طرى
وقبل ما تضيفى الملوخية السايحة ابقى شيلى كمية من الشوربة فى كوب على جنب عشان لو حسيتى ان القوام تقيل تخفيها بيه
وقبل ما تضيفى الملوخية السايحة ابقى شيلى كمية من الشوربة فى كوب على جنب عشان لو حسيتى ان القوام تقيل تخفيها بيه
الخطوة دى مهمة عشان تبقى ملوخية احترافية اخر ستين حاجة
وهى ان الملوخية تبدأ تدخل فى الغليان فى نفس الوقت مع التقلية
يعنى ظبطى وقتك عشان الملوخية ما ينفعش تغلى كتير يادوب غلوة واحدة بس وتضيفى التقلية
وهى ان الملوخية تبدأ تدخل فى الغليان فى نفس الوقت مع التقلية
يعنى ظبطى وقتك عشان الملوخية ما ينفعش تغلى كتير يادوب غلوة واحدة بس وتضيفى التقلية
فى الهون
بدق التوم مع معلقة كبيرة كسبرة ناشفة وربع معلقة كمون ورشة جوزة الطيب وسنة على طرف المعلقة جنزبيل بودرة وشطة
وندقهم كويس لحد ما تنعم خالص
بدق التوم مع معلقة كبيرة كسبرة ناشفة وربع معلقة كمون ورشة جوزة الطيب وسنة على طرف المعلقة جنزبيل بودرة وشطة
وندقهم كويس لحد ما تنعم خالص
بقدح حتة سمنة لحد ما تسخن واضيف عليها المستكة تسيح ومعاها الحبهان كمان
ونضيف عليهم التوم ومعاها السر بتاعى .. حتة زبدة تسيح براحتها مع التوم وهو بيتقلى
ونضيف عليهم التوم ومعاها السر بتاعى .. حتة زبدة تسيح براحتها مع التوم وهو بيتقلى
انا بحب اغمق التقلية سنة .. بس لو بتحبيها افتح من كدة براحتك
ونـ طشششششششش
وماتنسيش الشهقة هههههه
اومال هتطلع لذيذة ازاى
وماتنسيش الشهقة هههههه
اومال هتطلع لذيذة ازاى
ملحووووظة مهمة
اوعى .. ممنوع .. منعاً .. باتاً
انك تغطى على الملوخية
ليه؟؟؟
عشان هتسقط فى القاع وتفضحينا
اوعى .. ممنوع .. منعاً .. باتاً
انك تغطى على الملوخية
ليه؟؟؟
عشان هتسقط فى القاع وتفضحينا
بس ي ستى منك ليها بعتذر عن الاطالة فى تفاصيل التفاصيل
عارفة ان اغلبكم اساتذة مطبخ والمواضيع دى بسيطة عندكم
لكن فيه وسطتنا بنات كتير لسة بيتعلموا وبيحبوا التفصيل الممل
عارفة ان اغلبكم اساتذة مطبخ والمواضيع دى بسيطة عندكم
لكن فيه وسطتنا بنات كتير لسة بيتعلموا وبيحبوا التفصيل الممل
بالف هنا
جربوها وادعولى
واسيبكم مع الصور للتقديم
ماشاء الله
جربوها وادعولى
واسيبكم مع الصور للتقديم
ماشاء الله
المصدر : منتديات شبكة أمورات
lg,odm fhg[lfvn 2014< 'vdrm ulg 2014
http://www.amorat.net/vb/showthread.php?t=56866&goto=newpost
0 comments:
Post a Comment