Wednesday, July 3, 2013

ملوخية بالجمبرى 2014, طريقة عمل ملوخية بالجمبرى 2014






الملوخية بالجمبرى

***

ملوخية بالجمبرى 2014, طريقة عمل ملوخية بالجمبرى 2014 98994.png









المكونات

***

حوالى كيلو جمبرى مقشر ومنزوع خيط الرمل فى الظهر

بصلة متوسطة

معلقتين صلصة

كيس ملوخية مجمدة او فريش مخروطة

انا طبعا معنديش هنا فريش وبجيب فروزن , بفضل ماركة مونتانا احسن نوع فيهم

حوالى 7 فصوص توم

.. كسبرة ناشفة .. كمون .. جوزة الطيب .. شطة .. حبهان .. مستكة .. ورق لورى



ملح وفلفل اسود طبعا



الطريقة

***

ملوخية بالجمبرى 2014, طريقة عمل ملوخية بالجمبرى 2014 98995.png

انا بحب انى اقطع البصل مكعبات او افرمه فى الكبة واضيف عليه ملح وفلفل اسود واعصره بايدى لحد ما ينزل ميته

بعدين انزله فى حلة مية بتغلى

واضيفلها حبهان وورق لورى





بس لو حابة البصلة تكون بحالها وتشقيها اربع تربع .. ودى طريقة حماتى وترشها بالملح والفلفل واسيبها تغلى على نار متوسطة لحد ما تستوى وتطرى ودى صورة للطريقة التانية

ملوخية بالجمبرى 2014, طريقة عمل ملوخية بالجمبرى 2014 98996.png



سواء كانت البصلة مفرومة او بحالها لازم تستنوا عليها لحد ما تستوى وتطرى خالص



ساعتها بضيف علبة صغيرة صلصة سايلة او معلقتين طعام معجون صلصة

وطبعا ممكن تستغنى عنها لو مش بتحبيها بالصلصة



ملوخية بالجمبرى 2014, طريقة عمل ملوخية بالجمبرى 2014 98997.png

وتسيبيها تغلى عشر دقايق





الجمبرى يكون متقشر ومنزوع خيط الرمل فى الظهر عن طريق شق الظهر بالسكين ونزعه

وتغسليه بسرعة فى المية وتغيريها عليه مرتين او تلاتة لحد ما تروق

واوعى تنقعى الجمبرى فيها عشان يفضل طري ومايشدش

ملوخية بالجمبرى 2014, طريقة عمل ملوخية بالجمبرى 2014 98998.png



تسقطيه في الشوربة وتسيبيه بس عشر دقايق لانه مش بياخد وقت كبير



نسيت اقول ان الافضل اننا نخرج كيس الملوخية من بدرى عشان يسيح براحته

لانه لو اتحط فى الشوربة مفرز ممكن الملوخية تسقط فى القاع وكمان مش هتعمل العرق المشهور بيه قوام الملوخية



بلاش تخللى الجمبرى يستوى زيادة عشان يفضل طرى

وقبل ما تضيفى الملوخية السايحة ابقى شيلى كمية من الشوربة فى كوب على جنب عشان لو حسيتى ان القوام تقيل تخفيها بيه








الخطوة دى مهمة عشان تبقى ملوخية احترافية اخر ستين حاجة

وهى ان الملوخية تبدأ تدخل فى الغليان فى نفس الوقت مع التقلية

يعنى ظبطى وقتك عشان الملوخية ما ينفعش تغلى كتير يادوب غلوة واحدة بس وتضيفى التقلية



فى الهون

بدق التوم مع معلقة كبيرة كسبرة ناشفة وربع معلقة كمون ورشة جوزة الطيب وسنة على طرف المعلقة جنزبيل بودرة وشطة

وندقهم كويس لحد ما تنعم خالص



بقدح حتة سمنة لحد ما تسخن واضيف عليها المستكة تسيح ومعاها الحبهان كمان

ونضيف عليهم التوم ومعاها السر بتاعى .. حتة زبدة تسيح براحتها مع التوم وهو بيتقلى



انا بحب اغمق التقلية سنة .. بس لو بتحبيها افتح من كدة براحتك






ونـ طشششششششش

وماتنسيش الشهقة هههههه

اومال هتطلع لذيذة ازاى



طبعا الملوخية كانت يادوب هتبدأ تغلى

ملوخية بالجمبرى 2014, طريقة عمل ملوخية بالجمبرى 2014 99001.png



ملحووووظة مهمة

اوعى .. ممنوع .. منعاً .. باتاً

انك تغطى على الملوخية

ليه؟؟؟

عشان هتسقط فى القاع وتفضحينا



بس ي ستى منك ليها بعتذر عن الاطالة فى تفاصيل التفاصيل

عارفة ان اغلبكم اساتذة مطبخ والمواضيع دى بسيطة عندكم

لكن فيه وسطتنا بنات كتير لسة بيتعلموا وبيحبوا التفصيل الممل





بالف هنا

جربوها وادعولى

واسيبكم مع الصور للتقديم

ماشاء الله


















lg,odm fhg[lfvn 2014< 'vdrm ulg 2014







http://www.amorat.net/vb/showthread.php?t=56866&goto=newpost

0 comments:

Post a Comment