Tuesday, July 16, 2013

اكلات رمضانية 2014 - صينية اللحم المفروم بالبشاميل 2014






نص كيلو لحم مفروم




بصلة مفرومة





صلصة بيتزا أو معجون طماطم



بهارات - ملح



بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب



بقدونس مفروم



3 أكواب حليب



3 ملاعق كبيرة دقيق



جبن موزاريلا او رومى





الطريقة





- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.



- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)



- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات، عددها يكفي لتغطية الصينية.



- نعمل الباشاميل



الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض



- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.



- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..



اللحم المفروم بصلصه البيتزا



نضع طبقه البشاميل



كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل



و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا








h;ghj vlqhkdm 2014 - wdkdm hggpl hgltv,l fhgfahldg







http://www.amorat.net/vb/showthread.php?t=59450&goto=newpost

0 comments:

Post a Comment