Friday, June 14, 2013

طريقه عمل قدرة قادر 2014 - مقادير وتحضير كيكه الكراميل 2014



طريقه عمل قدرة قادر او كيكه الكراميل









اولا هي 3 مراحل









المرحله الاولي خليط الكراميل اللي هو السكر المحروق




****************************************




بجيب كوب سكر وفي الصنيه اللي بعمل فيها الكيك واحطه علي نار هادئه حتي يسيح ولونه يكون بني فاتح اطفي النار وابعد الصنيه بعيدا عن البوتجاز واوزعه سريعا في الصنيه قبل مايجمد واتركه جانبا









المرحلة الثانيه خليط الكريم كراميل




*************************




وطريقته بحضر2 بيض كبير او 4 صغير وعليهم نصف كوب سكر وفانيليا وكوبان لبن ولازم يكون اللبن بودر نذوبه كويس في الماء واضفهم واضربهم في الخلاط تماما وانزل بيه علي الصنيه اللي فيها السكر المحروق









المرحله الثالثه الكيك بالشيكولاته او الكاكاو









*********************************




المقادير









2 بيضه - ثلاث ارباع كوب زيت - نصف كوب سكر - كوب دقيق منخول - ربع كوب كاكاو - بيكنج بودر - فانيليا









نضع ال 2 بيضه + السكر والفانيليا واضربهم كويس حتي يكون خليط فاتح وسميك الي حد ما اضيف الزيت واللبن واضرب تاني ثم الدقيق والبيكنج بودر والكاكاو









ملحوظه لابد من توحيد الكوب في كل المعايير




بعد عمل الكيك ضفيه للصنيه بدووووووووون تفليب نهائي احضري صنيه اكبر من اللي فيها الكيك واغلي ماء وضعيه فيها وضعي فيها صنيه الكيك كحمام مائي وادخليها الفرن لازم كيك قدره قادر تكون في حمام مائي في الفرن ولازم الفرن يكون سخن من الاول وبعد نص ساعه اختبريها زيها زي اي كيك وبعد السوا اخريها من الفرن ومن الحمام المائي تهدا ثم دخليها الثلاجه حتي تبرد تماما ثم اقلبيها في صنيه ليها حافه بسيطه


طريقه عمل قدرة قادر 2014 - مقادير وتحضير كيكه الكراميل 2014 84320.png









'vdri ulg r]vm rh]v 2014 - lrh]dv ,jpqdv ;d;i hg;vhldg







http://www.amorat.net/vb/showthread.php?t=54561&goto=newpost

0 comments:

Post a Comment